3ο χλμ. Ε.Ο. Λαμίας - Λυγαριάς

Κέντρο Αποκατάστασης & Αποθεραπείας


Διευθυντής

Αικατερίνη Ι. Λεκάκη
Ιατρός Φυσικής Ιατρικής και Αποκατάστασης - Φυσίατρος

Το Κέντρο μας βρίσκεται σε μια ήσυχη τοποθεσία μόλις λίγα λεπτά από τη Λαμία και συγκεκριμένα στο 3ο χλμ. Ε.Ο. Λαμίας -Λυγαριάς , με εύκολη πρόσβαση. Οι κτιριακές εγκαταστάσεις δημιουργήθηκαν σύμφωνα με τα παγκόσμια ιατρικά πρότυπα σύγχρονων μονάδων υγείας και αναπτύσσεται σε τρία επίπεδα 4500 τ.μ. και διαθέτει χώρο έκτασης 18 στρεμμάτων.

Το Κέντρο απευθύνεται σε ασθενείς που πάσχουν από παθήσεις του μυϊκού και νευρικού συστήματος και οι οποίοι βρίσκονται στο αρχικό και χρόνιο στάδιο πάθησης που τους προκαλεί δυσκολία στην κίνηση και αυτοεξυπηρέτηση τους.

Στόχος του Κέντρου είναι η παροχή εξιδεικευμένων και εξατομικευμένων υπηρεσιών υγείας από έμπειρο και πλήρως καταρτισμένο επιστημονικά ανθρώπινο δυναμικό, με ενδιαφέρον, φροντίδα και αγάπη στην αξιοπρέπεια του ασθενή. Κύριο μέλλημα της ομάδας αποκατάστασης είναι η βέλτιστη φυσική, λειτουργική και συναισθηματική αποκατάσταση των ατόμων που έχουν ανάγκη νοσηλείας.

Η διεπιστημονική ομάδα, την οποία αποτελούν φυσίατροι, παθολόγοι, εντατικολόγοι, νοσηλευτές αποκατάστασης, φυσιοθεραπευτές, λογοθεραπευτές, εργοθεραπευτές, διαιτολόγοι και ψυχολόγοι, αξιολογούν τους ασθενείς με κινητικά, αισθητικά ή γνωσιακά ελλείμματα σε καθημερινή βάση , παρακολουθούν την πορεία τους και προτείνουν εξατομικευμένο πρόγραμμα θεραπειών σε συνδυασμό με ειδικές ιατρικές πράξεις, για την καλύτερη δυνατή αποκατάστασή τους.

Εφημερεύοντες ιατροί υπάρχουν στις εγκαταστάσεις του κέντρου όλο το 24ωρο. Εξωτερικοί συνεργάτες ιατροί όλων των ειδικοτήτων είναι στη διάθεση των ασθενών του κέντρου όποτε αυτό κριθεί απαραίτητο.